ATO - HEKİMLERİN GÜCÜ

Ağustos 31 2024

1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu Olsun!

31-08-2024, 14:29 2024 Haberleri / 2023 Haberleri 64

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yine coğrafyamızda kan ve gözyaşı hüküm sürüyor. Gazze ve Batı Şeria’da başlayan savaş ve soykırımda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini geçti. Yüzbinlerce insan yaralanır ve evsiz kalırken, 500’ün üzerinde sağlık kurumu ve sağlık çalışanı İsrail tarafından doğrudan hedef alındı.

Dünya genelinde savaşlar, işgaller, göçler ve iklim krizi nedeniyle –başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere– milyonlarca insan yeterli gıdaya, temiz suya, sağlıklı barınma ve yaşama koşullarına erişemiyor. UNICEF raporuna göre 739 milyon çocuk, yani her 3 çocuktan 1’i su kıtlığı olan bölgelerde yaşıyor ve iklim krizi bu durumun daha da kötüleşmesine yol açıyor. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Raporu’na göre ise yaklaşık 735 milyon insan açlık çekiyor; dünya nüfusunun yüzde 9,1’i yeterli ve sağlıklı gıdadan mahrum kalıyor.

Emperyalist çıkarlar uğruna savaşların ve çatışmaların her geçen gün tırmanması savunmasız ve dezavantajlı konumdaki milyonlarca insanı ruhen ve bedenen tüketiyor, çocukların yarınlarını çalıyor.

Yaşamak ve yaşatmak için ant içen bir mesleğin mensupları olarak; silahların sustuğu, her türlü ayrımcılığın ve adaletsizliğin son bulduğu, farklı inançların ve kültürlerin eşit, özgürce ve kardeşçe yaşayabileceği bir ülke, bir dünya istiyoruz.

Tüm insanlığı bu umudu büyütmeye çağırıyoruz.

1 Eylül Dünya Barış Günümüz kutlu olsun!

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu

Haber Resimleri: