ATO - HEKİMLERİN GÜCÜ

 
ATO » Haberler » 2024 Haberleri » Mobbinge Maruz Kalan Hekimlerimizin Haklarına ve Mobbingle Mücadelede Sahip Olduğu Kimi Olanaklara Dair Bilgi Notu

Eylül 11 2024

Mobbinge Maruz Kalan Hekimlerimizin Haklarına ve Mobbingle Mücadelede Sahip Olduğu Kimi Olanaklara Dair Bilgi Notu

11-09-2024, 09:44 2024 Haberleri / 2023 Haberleri 236

Mobbing, kamu veya özel sektör fark etmeksizin, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının psikolojik ve fiziksel sağlıklarını bozan, mesleki anlamda başlıca stres ve baskı kaynağıdır.

Hastanelerde, polikliniklerde, tıp fakültelerinde, acil servislerde, aile sağlığı merkezlerinde, kısacası tüm çalışma alanlarında karşımıza çıkan mobbing, sağlık çalışanlarının mutsuz ortamlarda çalışmalarına, hizmet sunumunun niteliksizleşmesine, verimliliğin düşmesine ve tükenmişliğe neden olmaktadır.

Mobbing nedeniyle Odamıza yapılan başvurulardaki artışlar, bu sorunun hukuk, psikoloji, sosyoloji gibi farklı disiplinlerden hareketle çok yönlü bir şekilde ele alınması gerektiğini ortaya koymaktadır.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak, bu doğrultuda Hukuk Büromuzdan Av. Ender Büyükçulha’nın değerli katkıları ile hazırlanan bilgi notunu ilginize sunuyoruz.

Mobbinge Maruz Kalan Hekimlerimizin Haklarına ve Mobbingle Mücadelede Sahip Olduğu Kimi Olanaklara Dair Bilgi Notu'nun, hekimlerimizin bu konudaki hak ve hukuk arayışına rehber olmasını temenni ediyoruz.

Lütfen unutmayın; asla yalnız değilsiniz…


Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu



İndirmek için lütfen tıklayınız

ankara-tabip-odasi-mobbingle-mucadele-kitabi.pdf Dosya Uzantısı: pdf | Dosya Boyutu: 6.04 Mb | Toplam İndirilme: 209

Haber Resimleri:

Benzer Haberler

Sitede Arama Yapın

HEKİM POSTASI

İLETİŞİM

TELEFON VE FAX

  • Tel: +90 (312) 418 87 00
  • Fax: +90 (312) 418 77 94
© "Ankara Tabip Odası".Tüm Hakları Saklıdır.