ATO - HEKİMLERİN GÜCÜ

 

Ekim 03 2024

ATO Hukuk Bürosu “Eylül 2024” Çalışma Raporu

3-10-2024, 13:01 2024 Haberleri / 2023 Haberleri 30

2024 yılının Eylül ayında hukuk büromuz tarafından; Odamıza çeşitli konularda sözlü ya da yazılı başvuruda bulunan toplam 60 (altmış) hekime, hukuki danışmanlık ve destek sunulmuş; başvuruda bulunan hekimlerin sorunlarının çözümüne ya da bilgi istemlerine hukuki katkıda bulunulmaya çalışılmıştır.
İl dışında görev yapan ve önceki tarihlerde görevi başında fiziki şiddete maruz kalmış olan bir hekime bu ay içinde ilettiği talebi üzerine, olayla ilgili olası adli süreçlere dair hukuki bilgi ve destek sunulmuş, hukuk büromuzun elde ettiği emsal yargı kararları kendisi ile paylaşılmıştır. Yine bu ay içinde, TTB’nin sağlıkta şiddet konusunda yürüttüğü bir çalışma kapsamındaki yazılı talebi üzerine; hukuk büromuzca takip edilmiş şiddet davalarına dair bir arşiv taraması yapılarak, geçmişte elde edilmiş 46 adet yargı kararı TTB’ye iletilmek üzere tasnif edilmiş ve ayrıca sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda hukuki görüş ve önerileri içeren bir yazı hazırlanmıştır.
Eylül ayında hukuk büromuza gelen başvurularda; DHY uygulaması kapsamındaki hekimlerin kamudan istifa hakkı ve kamuda göreve başlama usulüne dair bilgi talepleri, mobbing teşkil eden uygulamalara maruz bırakılan hekimlerin bilgi ve destek talepleri ile haklarında mesleki nedenlerle idari ve/veya adli soruşturmalar açılmış hekimlerin bilgi ve destek talepleri öne çıkan başlıklar olmuştur. Özel sektörde çalışan hekimler nezdinde de; çalıştıkları özel sağlık kuruluşlarından ayrılma hak ve usulü ile hak ettikleri ücretleri ve sair mali haklarını elde etmede yaşadıkları sorunlara dair hukuki bilgi ve destek istemli başvuruları, yine gündemdeki yerini korumuştur.
Hukuk büromuz bu ay içinde, asistan hekim komisyonumuzun talebi üzerine; üniversitelerde SBA ya da YÖK kadrosunda eğitim gören asistan hekimlerin mali konularda yaşadığı kimi eşitsiz uygulamalara dair, arzu eden asistan hekimler tarafından ilgili idarelere verilecek dilekçe taslakları hazırlamıştır.
Eylül ayı içerisinde hukuk büromuz; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi nezdinde gerçekleştirilen 3 (üç) toplantıda da yer alarak, intörn hekimlerimize sözlü hukuki bilgilendirmelerde bulunulmuştur.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu
Ankara Tabip Odası Hukuk Bürosu

Haber Resimleri:

Benzer Haberler

Sitede Arama Yapın

HEKİM POSTASI

İLETİŞİM

TELEFON VE FAX

  • Tel: +90 (312) 418 87 00
  • Fax: +90 (312) 418 77 94
© "Ankara Tabip Odası".Tüm Hakları Saklıdır.