ATO - HEKİMLERİN GÜCÜ

May 16 2024

Emsal Niteliğinde İptal Kararı

16-05-2024, 12:32 2024 Haberleri / 2023 Haberleri 21

Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması uygulamaları, tıp hekimlerinin özellikle kamu sağlık kuruluşlarında hak ettikleri görevlere atanmaları ve hekimlik mesleğini icra etmelerinde halen ciddi sorunlara ve mağduriyetlere yol açmaktadır. Odamız talep eden hekimlerimize bu konuda hukuki destek sunmaya devam etmekte, gereğinde adli merciler nezdindeki hak arayışlarına da katkıda bulunmaktadır. Bu kapsamda Odamız hukuk bürosu avukatları tarafından bir hekimimiz adına açılan bir idari davada, Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında yerleştirildiği kamu görevine arşiv araştırması uygulaması sonuçlarının olumsuz değerlendirilmesi nedeniyle atamasının yapılmaması işlemi iptal edilmiş, hekimimizin hak ettiği kamu görevine başlaması sağlanmıştır.

Haber Resimleri: