ATO - HEKİMLERİN GÜCÜ

 
ATO » Haberler » 2024 Haberleri » Ankara Tabip Odasından Diyarbakır-Mardin-Şanlıurfa Turu

Eylül 05 2024

Ankara Tabip Odasından Diyarbakır-Mardin-Şanlıurfa Turu

5-09-2024, 16:47 2024 Haberleri / 2023 Haberleri 168

Ankara Tabip Odası, Anka Tur güvencesiyle 26-27 Ekim 2024 tarihlerinde 1 gece 2 gün, uçaklı Diyarbakır-Mardin-Şanlıurfa Turu düzenleyecektir.

Bölgenin doğal, tarihi, kültürel zenginliklerini keşfetmek isteyen meslektaşlarımızın, biletleme işlemlerinin tamamlanması için 10 Eylül 2024 tarihine kadar 0507 119 97 27 numaralı telefondan Anka Turizm Seyahat Danışmanı ile iletişime geçip kayıt yaptırması gerekmektedir.

Tur ücreti; Atatürk Lisesi önünden havaalanı transferi, transfer içi kahvaltı, gidiş-dönüş uçak bileti, 1 gece otel konaklaması, 1 kahvaltı, 1 akşam yemeği (Reyhani Gecesi), bölgede özel araçla ulaşım, Milli Park giriş ücretleri ve rehberlik hizmetleri ile birlikte İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI 12.500 TL’dir. TEK KİŞİLİK ODA KONAKLAMALARINDA ücrete ek olarak 1.250 TL KONAKLAMA FARKI ALINMAKTADIR.

Gezi ücretine öğle yemekleri, alınan içecekler, müze ve ören yeri giriş ücretleri ve kişisel harcamalar dahil değildir.


TUR PROGRAMI

26 EKİM 2024/ BİRİNCİ GÜN:

(DİYARBAKIR HAVAALANI-DİYARBAKIR SURLARI-KEÇİ BURCU-DİYARBAKIR ULU CAMİİ-ON GÖZLÜ KÖPRÜ-HASANPAŞA HANI-DÖRT AYAKLI MİNARE-HASANKEYF-MİDYAT–MARDİN)

Sabah 05:00’te Atatürk Lisesi (Sezenler Sokak) önünden, araç içi kahvaltılık sandviç ve içecek ikramlarımızla birlikte Esenboğa Havalimanına doğru hareket ediyoruz. Havaalanına ulaşmamızla birlikte ilgili işlemler sonrası saat 07.35, VF4132 sefer sayılı Ajet Uçuşu ile Diyarbakır’a doğru uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Diyarbakır Havaalanında bizi bekleyen aracımıza geçerek 9000 yıllık bir tarihe sahip olduğu bilinen Diyarbakır Surlarını ve Urfa Kapı’yı rehberimizin anlatımları eşliğinde aracımızdan izleyerek, Anadolu'daki en eski camilerinden olan Diyarbakır Ulu Camii'ne varıyoruz.
Diyarbakır surlarının dört ana kapısından biri olan Mardin Kapı’da aracımıza geçerek, cennete gittiğine inanılan Dicle’nin yanındaki Hevsel Bahçeleri’ni, Keçi Burcu’nu ve On Gözlü Köprü’yü panoramik olarak görüp 1572-1573 yıllarında yaptırılan Hasanpaşa Hanı’nı ziyaret ediyoruz.
Takiben Diyarbakır tarihi çarşının içerisinden gezerek Dört Ayaklı Minare’yi görüyoruz. Alışveriş yapmak isteyen misafirlerimiz için kısa alışveriş ve yemek molası verip ardından Midyat’a hareket ediyoruz.
Yolumuz bizi koca bir hüzne, yani Hasankeyf’e çıkaracak. Ilısu Barajı’nın suları altında kalması nedeniyle, yeni taşınan yerlerinde Zeynel Bey Türbesi’ni ve diğer tarihi eserleri göreceğiz. Vereceğimiz kısa molanın ardından Batman üzerinden Midyat’a ulaşacağız.
Sıla dizisine ev sahipliği yapmış olan Konuk Evi’ni ziyaret edip, Midyat’ın meşhur gümüşçüler ve telkariciler çarşısında alışveriş yapabilmeniz için sizlere kısa bir mola vereceğiz. Mola sonrası Mardin’e hareket edip otelimize ulaşıyoruz. Kısa süreli dinlence sonrası yöresel eğlence ve akşam yemeği için Leyli Restaurantta Reyhani gecesi etkinliğine katılıyoruz. Etkinlik sonrası konaklama Mardiva Otel’de.

27 EKİM 2024 / İKİNCİ GÜN


(MARDİN-ESKİ MARDİN-ULU CAMİİ-KÜLTÜR SOKAĞI-ABBARALAR- ŞEHİDİYE CAMİİ-ESKİ PTT BİNASI-GÖBEKLİTEPE ÖREN YERİ-KAPALI ÇARŞI-ŞANLIURFA HAVAALANI)

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, “Gecesi Gerdanlık, Gündüzü Seyranlık” sıfatı verilen Mardin’i gezmeye başlıyoruz. Dinlerin ve dillerin buluştuğu, birçok farklı kültür ve inanç birleşimi, taş işçiliği ve kentsel dokusu ile ziyaretçilerini büyüleyen kentsel sit alanı ilan edilen ve koruma altına alınan Eski Mardin'de gezimize öncelikle Camii Kebir olarak geçen Ulu Cami ile başlıyoruz. Yürüyüşümüze Abbaraların altından geçerek devam edeceğiz.
Şehidiye Camiisi’ni ve PTT binasını gördükten sonra Mezopotamya Ovasına karşı yorgunluk çaylarımızı ve kahvelerimizi içiyoruz ve bu arada Lahor Ağacının kökü ile boyanan Mavi Badem Şekeri satın alabileceğiniz çarşıda serbest zaman vereceğiz. Kısa bir alışveriş ve yemek molasının ardından tur aracımıza binip Şanlıurfa’ya hareket ediyoruz.
Şanlıurfa’ya ulaşmamızla birlikte; ilk ibadethane ve yerleşim yeri özelliğini taşıyan, dünya tarihinin başlangıç noktası Göbeklitepe'yi görüp rehberimizden edineceğimiz bilgiler sonrası Şanlıurfa merkeze hareket edeceğiz. Kapalı çarşı, kilimciler, isotçular, demirciler, bakırcılar çarşıları ve Gümrük Han'da vereceğimiz serbest zaman içerisinde alışveriş yapabilirsiniz. Alışveriş ve ihtiyaç molalarımızın ardından dönüş yolculuğumuz için havalimanına geçiyoruz.
Saat 21:35 AJet VF4181 Ankara uçuşu ile turumuzu sizlerin hafızalarında kalacak onlarca hatıra ile ardımızda bırakarak tamamlıyoruz ve Esenboğa havalimanına ulaşıyoruz. Havalimanında bizi bekleyen aracımıza binerek Atatürk Lisesine (Sezenler Sokak) doğru kısa süreli yolculukla etkinliğimizi sonlandırıyoruz.

Haber Resimleri:

Benzer Haberler

Temmuz 25 2024

Sitede Arama Yapın

HEKİM POSTASI

İLETİŞİM

TELEFON VE FAX

  • Tel: +90 (312) 418 87 00
  • Fax: +90 (312) 418 77 94
© "Ankara Tabip Odası".Tüm Hakları Saklıdır.